Blog

Wij serveren het laatste koffienieuws


Zo maak ook jij de perfecte ijskoffie

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, koffie? Liever niet! Heel begrijpelijk dat veel mensen met deze temperaturen niet aan koffie kunnen denken. Maar er zijn natuurlijk bijzonder veel manieren waarop je met deze hitte gewoon koffie kan drinken. Koude koffie is namelijk ook heerlijk! Vandaag lees je een aantal manieren waarop je de perfecte ijskoffie kan maken.

Lees verder!

Recycle koffiebekers en maak een verschil!

Jaarlijks worden er in Nederland miljarden koffiebekers gebruikt die grotendeels bij het afval belanden. Voor dat probleem was tot op heden geen goede oplossing. Recent vonden wij in samenwerking met van Gansewinkel een duurzame oplossing en die delen wij graag! Vandaag nemen wij je mee in het productie- en recyclingproces van onze koffiebekers.

Lees verder!

Wat is freshbrew koffie?

Freshbrew koffie is gemalen koffie. Iedereen heeft wel al eens een kop freshbrew koffie op. Het lijkt veel op een kop koffie zoals men die vroeger thuis zette. Vóór het gebruik van koffiepads en capsules was het zetten van een kop koffie met gemalen koffie en een filter, de standaard. Filterkoffie wordt het ook wel genoemd.

Lees verder!

Het verschil tussen Melanges, Single Origins en Single Estate’s

Vraag jij je nooit af hoe het kan dat er zoveel verschillende koffie merken op de markt zijn? Een groot assortiment vind je in de supermarkt, maar ook in koffie-speciaalzaken en cadeau- en kookwinkels worden er tegenwoordig veel verschillende soorten koffie verkocht. Koffie is niet zomaar koffie. In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen melanges, single origins en single estate’s.

Lees verder!

The Sandwich Company

Een verfrissende wind waait door Utrecht. The Sandwich Company is geboren. Wij vonden het een mooi moment om dit de hotspot van mei te maken.

Rijkbelegde broodjes, smoothies, koffie, homemade zoete verleidingen, cocktails, een speciaal biertje, wijn of fris, alles is aanwezig om je in de watten te laten leggen. Het concept? Fast casual; snel een versbereide gezonde maaltijd, zoveel mogelijk lokale producten, eerlijk en verantwoord genieten. En dit alles relatief goedkoop maar kwalitatief heel goed!

Lees verder!