Koffie in de horecaIn 4 stappen toewerken naar de perfecte koffiebeleving in de horeca inclusief een barista certificaat. Koffie in de horeca? Kies dan voor Pelican Rouge!

Koffiebeleving in de horeca

De kop koffie of espresso die wij na het dessert drinken, zou wel eens de meest belangrijke “gang” van de gehele avond kunnen zijn. De wetenschap vertelt ons dat de laatste gebeurtenissen het beste bij blijven. Stel dat die kop koffie niet te pruimen is, ga je dan nog eens terug?

 

Wij begrijpen dat het creëren van een goede koffiebeleving in de horeca is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom helpen wij u graag op weg met 4 eenvoudige stappen.

 

Stap 1 – Premium koffiebonen

Goede koffie start met een goede boon. Het kiezen van de perfecte koffieboon is lastig, er zijn oneindig veel verschillende soorten. Kiest u voor koffiebonen die een milde koffie produceren of voor koffiebonen die zich perfect lenen voor een stevige espresso? Pelican Rouge biedt voor iedereen een geschikte koffieboon, zo vindt u altijd de perfecte koffie. Duurzaamheid is voor Pelican Rouge belangrijk, daarom is meer dan 50% van ons veelzijdige assortiment gecertificeerd!

 

Stap 2 – Professionele machines

Samen vinden we de juiste koffiemachines voor de zaak. Volautomatische koffiemachines van merken zoals Melitta of Schaerer zijn aantrekkelijk. Met één druk op knop wordt de gekozen warme drank snel bereid, dat maakt een volautomatische koffiemachine de juiste keuze als het selfservice betreft.

 

Volautomatische koffiemachines zijn aantrekkelijk, maar wij zijn ervan overtuigd dat u kiest voor een échte espressomachine. Machines zoals VBM of La Marzocco vragen om een handmatige bereiding en daarmee ook kennis en training. Eén van de voordelen van een espressomachine is de capaciteit. De machines zorgen ervoor dat u ongeacht de drukte, ook de juiste kwaliteit koffie kunt serveren. Een mooie bijkomstigheid is de uitstraling van een espressomachine, want ook de uitstraling maakt deel uit van de perfecte koffiebeleving in de horeca.

 

Stap 3 – Afstelling van de apparatuur

Onze kundige technici stellen de apparatuur af voor het optimale kopje koffie. Hierbij kijken we naar de machine en de koffiemolen. De maalfijnheid van de koffiebonen is cruciaal. Hoe fijner een koffieboon gemalen wordt, hoe meer smaak er uit de gemalen koffie wordt onttrokken, maar hier kan je ook te ver in gaan waardoor je weer smaak verliest. Vervolgens kijken we naar de hoeveelheid druk waarmee het water door de koffie wordt geperst en de doorlooptijd van de koffie.

 

Stap 4 – Barista training

Wij trainen medewerkers door hen kennis te laten maken met de herkomst, de maling en de bereiding van de koffie. Zo leren wij hen de fijne kneepjes van het vak en beheersen zij de basis van het koffiezetten. Onze barista’s begeleiden medewerkers zelfs in het behalen van het SCA certificaat.

 

Door het volgen van deze 4 stappen creëert u de juiste koffiebeleving voor de zaak. Eerst koffie proeven tijdens een gesprek met een horeca expert of direct meer weten? Neem vandaag nog contact op en laat niemand meer de deur uit lopen, denkende aan dat huidige gemiddelde kopje koffie.

 

 

Maandelijks een online dosis cafeïne ontvangen?