Duurzaamheid

Om tot een goede kop koffie te komen, is meer nodig dan een perfecte smaak. Je moet je er ook goed bij voelen tijdens het drinken. Er kan alleen sprake zijn van een goede smaak als het product, de mensen en de processen daaromheen een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Verantwoorde keuze

Wij maken verantwoorde keuzes als het gaat om onze producten en processen. 50% van de door onze branderij geproduceerde koffie is duurzaam gecertificeerd, daar zijn we trots op! Zo werken we met verschillende duurzaamheid certificeringen zoals Fair Trade Max Havelaar, UTZ Certified en Rainforest Alliance. Ook bieden we biologische koffie, cacao en thee aan.

null
null

Duurzame initiatieven

Naast het vervaardigen van eerlijke koffie, kennen we ook onze verantwoordelijkheid voor het milieu en zijn we betrokken bij verschillende duurzame initiatieven. Dat duurzame karakter vind je niet alleen terug in koffie die duurzaam gecertificeerd is, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van de revisie van machines en het recyclen van machine-onderdelen. Als we eerlijk zijn staat duurzaamheid eigenlijk altijd in de spotlight. Lees hieronder meer over twee projecten waar we trots op zijn.

Op weg naar een circulaire economie

We streven voortdurend naar meer milieuvriendelijke verpakkingen. Sinds 2003 zit er dan ook geen aluminium meer in onze verpakking, waardoor deze recyclebaar is. Ook maken we gebruik van een recycling concept van biologisch afbreekbare koffiebekers. Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat snijafval bij ons geen afval meer is. We hergebruiken het in de serviceproducten voor onze klanten.

null
null

Maatschappelijke projecten

We zijn betrokken bij verschillende maatschappelijke projecten. Zo komt onze premium single estate “Santa Clara” koffie van de Santa Clara plantage in San Ramón (Nicaragua). Bijna alle mensen uit het dorp werken op de koffieplantage en helpen ons bij het creëren van onze koffie. Om iets terug te doen voor deze toegewijde gemeenschap, helpen wij hen op onze beurt met de bouw van twee nieuwe klaslokalen en een nieuw onderwijssysteem voor alle kinderen in de omgeving.

Ronald McDonald Huis Nijmegen

Een Ronald McDonald Huis biedt uitkomst aan ouders en familieleden van ernstig zieke kinderen met een ‘thuis ver van huis’, vlak bij het ziekenhuis. Daar kunnen ze zich terugtrekken, overnachten, zichzelf zijn en steun vinden bij andere ouders. In een Ronald McDonald Huis blijft de gezinssituatie zo normaal mogelijk. Familieleden kunnen op bezoek komen. Broertjes en zusjes kunnen ook blijven logeren. Om de thuissituatie te benadrukken is een goede kop koffie onmisbaar. Koffie is namelijk een verbindende factor en brengt mensen samen. Daarom sponsort Pelican Rouge het Ronald McDonald Huis Nijmegen. We hebben hier vijf Cino XS Grande koffiemachines in de Huiskamers geplaatst. Zo kunnen de gasten van het Ronald McDonald Huis Nijmegen van een heerlijke kop koffie genieten.