Barista Masterclass

Wij begeleiden je in het halen van het SCA Barista certificaat!

Zorg dat medewerkers de fijne kneepjes leren, neem contact op.

Op de hoogte blijven van het laatste koffienieuws?

Wij maken van medewerkers koffie-experts

We nemen je mee in de wereld van de perfecte espresso. Wij trainen medewerkers door hen kennis te laten
maken met de herkomst, de maling en de bereiding van de koffie.

 • null

  Arabica & Robusta

  Koffie kan grofweg onderverdeeld worden in twee types: arabica & robusta. Elke regio rondom de koffiegordel, ofwel de evenaar heeft zijn eigen smaak.

 • null

  Washed & Naturel

  Koffiebonen worden op verschillende wijzen verwerkt: washed & natural. Beide technieken hebben hun eigen effect op de smaak van een espresso. Tijdens een masterclass is het mogelijk beide variaties te proeven met meer uitleg over de twee type verwerkingen

 • null

  Branden & Blenden

  De meeste koffiesoorten zijn een blend van bonen met een verschillende afkomst. Dit doet men om een constante smaak te behouden. Ook zijn er single-estate koffies afkomstig van één enkele plantage. De branding is een belangrijk onderdeel voor het uiteindelijke smaakprofiel. Onze barista trainers brengen graag bij hoe dit werkt.

 • null

  Zoet, zuur & bitter

  Elke espresso is opgebouwd uit drie smaken: zoet, zuur en bitter. Tijdens de masterclass proeven we deze verschillende lagen. Op deze manier brengen we kennis bij over de ideale balans die nodig is voor de perfecte espresso.

 • null

  De perfecte Latte Art

  Oefening baart kunst. Goed opschuimen is een essentieel onderdeel voor een cappuccino of latte macchiato. Medewerkers worden getraind in het opschuimen van melk en worden voorzien van tips voor de perfecte cappuccino. Als deze basis skills in orde zijn wordt er geoefend op verschillende variaties van latte art.

De voordelen van een barista training?

Constante kwaliteit

Door het volgen van een barista training beheers je de basis van het koffiezetten. De machine, molen, melange en methode.

De perfecte afsluiter

Laat gasten na een heerlijk maal niet de deur uitlopen denkende aan een gemiddelde kop koffie. Het laatste is juist wat men vaak onthoudt.

Goede koffie doet omzet stijgen

Een goede barista verleidt gasten tot een extra consumptie en kan zodoende de omzet verhogen.

De kritische consument

Koffiespeciaalzaken schieten overal als paddestoelen uit de grond en consumenten drinken zo veel vaker écht goede koffie. Blijft u daarin achter?

Ik ga voor de best mogelijke koffie!

Het zetten van goede koffie is niet aangeboren, dat kun je leren

In onze trainingen ligt de focus op kwaliteit. Het leuke van kennis is het overdragen daarvan. De afgelopen jaren zijn we intensief aan de slag gegaan om die kennis over te dragen, aan u als klant, want: de best-class-koffie moet natuurlijk geserveerd worden door de beste barista! Door de juiste trainingen en het enthousiasme van onze barista’s zorgen wij ervoor dat jij als klant altijd op de hoogte bent van de laatste do’s en don’ts en wordt getraind in het werken met een espressomachine.

Pelican Rouge investeert in koffietrainingen voor klanten en haar medewerkers zodat zij de kennis en ervaring kunnen overdragen aan uw gasten. Onderdeel van de trainingen is om medewerkers te trainen tot volleerd Barista. Wij kunnen medewerkers trainen als Basis Barista (Foundation) tot en met Professional Barista. Alle facetten van het bereiden van koffie komen aan de orde.

Coffee Diploma System

SCA is ‘The Speciality Coffee Association’ en is toonaangevend op het gebied van Barista opleidingen. De organisatie organiseert opleidingen, examens en verstrekt de bijbehorende certificaten. Onze barista’s zijn allen SCA gecertificeerd en begeleiden de training vol passie. Barista trainingen zijn er op verschillende niveaus:

SCA Foundation

Foundation is voor mensen die nieuw zijn in de wereld van koffie en focust op de basic skills.

SCA Intermediate

Intermediate gaat dieper in op de koffie zelf en borduurt voort op de praktische vaardigen zoals in ‘Foundation’ geleerd.

SCA Professional

Professional is geschikt voor barista’s met wezenlijke ervaring én die intermediate training hebben afgerond.