Vakmanschap in de branderij

We hebben een passie voor kwaliteit en smaak. We doen er daarom alles aan om iedereen te laten genieten van de geweldige smaak van onze koffie. Ons geheim? Puur vakmanschap! We selecteren en branden onze koffie en beheersen als ware vakmensen elke stap in het productieproces.

Eigen branderij

We beschikken over een eigen branderij, de modernste van Europa. Onze koffiespecialisten branden hier de groene bonen volgens het langzame brandproces. Zo halen we het beste uit onze koffiebonen. Om de perfecte smaakeigenschappen te verkrijgen, is een perfecte combinatie nodig van temperatuur, tijd en luchtstroom. We beschikken daarom over een team van specialisten die van Midden-Amerika tot aan het Verre Oosten reizen om de meest verse en kwalitatief beste bonen in te kopen en te branden.

null
null

Het brandproces van Pelican Rouge

We gebruiken twee soorten koffiebonen. De Arabica heeft een milde, aromatische smaak en de Robusta beschikt over een volle aardse smaak. Uiteraard willen we deze kenmerken graag behouden. We maken daarom gebruik van twee technieken (het natte en droge proces) om de vers geplukte bessen uit de koffieplanten te verwerken. Onze koffie experts branden de groene bonen vervolgens in onze eigen branderij. Door gebruik te maken van het langzame brandproces, halen we het beste uit de koffiebonen. Daar voegen we nog verschillende maatwerktechnieken aan toe, zodat we nauwgezet eigen single origins en blends met subtiele rijke smaken kunnen maken.

Vergaande innovatie

We beschikken over een eigen research & development team. Zij houden zich continu bezig met de creatie en ontwikkeling van nieuwe producten. Daarnaast doen we er alles aan om jouw ervaring rondom onze koffie te verbeteren. Of het nu om koffie voor thuis of op de werkvloer gaat: we zijn altijd bezig met innovatie.