timeline_pre_loader
1863 -1876 De beginjaren van Pelican Rouge

1863

Antwerpen, halverwege de 19e eeuw. Joseph van Leckwyck start daar in 1863 samen met zijn zoons een koffiebranderij onder de naam van Leckwyck & Co. Zij waren hiermee één van de eersten die koffie verhandelden en leerden al snel de fijne kneepjes van het vak.

1864

Koffie kon in Antwerpen in depots worden opgeslagen, vrij van rechten wachtend op verdere uitvoer naar de rest van Europa.

1876

Van Leckwyck & Co besefte als één van de eerste het belang van goede koffiebonen. Zodoende specialiseerden zij zich in het verbeteren van de kwaliteit en startten zij met de verkoop van gebrande koffiebonen onder de merknaam ‘Roode Pelikaan’.

1885 - 1890 Roode Pelikaan floreert in Europa

1885

In 1885 overlijdt Joseph van Leckwyck. Zijn zoons Charles en Eduard van Leckwyck zetten het bedrijf voort onder dezelfde naam en breiden uit naar Rotterdam.

1887

Edith van Leckwyck, de vrouw van Charles, ontwikkelt zich in deze jaren als schilder. Zo heeft ze bijgedragen aan de totstandkoming van de verschillende logo’s en prenten. In verschillende musea zijn haar kunstwerken nog steeds te bezichtigen.

1887

Door de goede kwaliteit van de koffie ontpopt het merk Roode Pelikaan zich tot marktleider in België en vergaart een substantieel marktaandeel in andere Europese landen.

2011 Samenvoeging met Café Bar & Autobar Holland

2011

Tot 2011 zetten Cafebar én Autobar Holland onder de naam Autobar Holland B.V. volledig in op het ontzorgen van onze klanten als het ging om koffievoorzieningen en andere vormen van vending diensten.

2014

Door de bedrijven Autobar, Café Bar en Roode Pelikaan samen te voegen, kon Autobar Holland B.V. nog beter inspelen op de behoeften van bedrijven, instellingen, (semi-)overheidsinstellingen en de horeca. In 2014 vormden Autobar, Café Bar en Roode Pelikaan samen ‘Pelican Rouge’.

2015

4 tips om uw koffiecorner optimaal te gebruiken.

Vanaf 2015 bedient Pelican Rouge de zakelijke wereld met unieke koffieconcepten. U kunt bij ons terecht voor kwalitatief goede koffiemachines, maar ook voor het samenstellen van een unieke koffiecorner.

Kennismaken met onze koffie?

Voor hen die nog nooit Pelican Rouge koffie hebben gedronken, maken wij het makkelijk. In 2015 openden wij onze eerste experience shop. Daar kan je ten volste genieten van ons brede assortiment aan verschillende koffie melanges. Onze shops vind je inmiddels in Antwerpen, Amsterdam, Bolsward & Madrid. Zien we je daar?